Sunday, March 25, 2012

Kemalangan Ngeri

Ngeri la sangat.. Ahaks..

On 15th March 2012,
I finished transferring the data of lab exp 17 and 18.. All I have in mind is I want to send this data to my dear lab partners. Kesian diorg kalau aku bg lambat kang xleh nak wat calculation cepat2. So, aku pun dgn selekahnya, xde baju nak pakai. Balik sehelai sepinggang, punya la kalot time nak balik tu aku fikir Herbalife je.  Sambung balik, tudung pun xde nak pakai, aku ni sibuk la mencari tudung kacau mak aku tengah lipat baju. Mak sampai kena bangun la, carikan tudung, kalau cakap je aku xdapat cari. So ngn pakai sweater zaman matrik dulu, aku naik skuter mak aku. Satu silap aku, aku singsing (betul ke eja)  lengan sweater tu. Aku betulkan kedudukan moto n start bergerak.

Rumah aku betul2 kat simpang, so kalau gabung dgn jalan rumah aku ngn simpang tu jadi la jalan simpang empat. Selalu nye nak keluar aku tgk kiri kanan, Bismillah dulu, tp kali ni main keluar je bajet otai la. Aku nampk kereta kat belah kanan aku. Kereta tu perpendicular ngn moto aku, aku wat bodo je lagi time tu, ikut calculation mmg lepas la. Second time aku pusing kepala tengok kanan, pergh kereta ni rapat gler. Dalam kepala aku, Habisla, mmg kena langgar la aku. Grip aku kat moto mmg loose gler time tu. Pasrah je kena langgar haha! Terbang di udara sebentar. Kereta tu langgar belah kanan, so suppose badan aku terseret belah kiri tp kanan yg terseret. Aku terbang dan terpusing di udara rupanya. Wow! Hebat!

Time aku kat udara lagi tu, aku dengar mak aku jerit nama aku kuat gler. "DIKYAH! DIKYAH!". Tinggi mana ye aku terbang? Sampai la aku tergolek aku still dgr mak aku jerit. Yela mak aku mmg bajet aku la yg kena lggr kat depan rumah tu, sbb die la tlg aku cari tudung td, keluar rumah dpat restu taw. Aku cabut tudung, perkataan first keluar dari mulut aku is "YE!" sbbnya mak aku dok pggl aku mesti risau gler kan? Mak paph aku masuk rumah, cuci luka kat sinki. Aku rasa cam nak pengsan. Gagahkan diri, aku cakap nak baring. Hamik terbaring sejam.

Jiran2 rumah datang, pantas mereka ini! Sori, xleh layan. Si budak kecik Mariam ni duduk sebelah aku kerut2, "Mak Cik" die pggl aku. Aku xnak orang risau, aku buatla lawak time tu. Argh seluar mahal mak cik terkoyak. Dia ckap "Bongek mak cik". Xdelah la lawak mana pun. Wahaha. Tangan aku x rasa sakit sgt pun, kebas! tp gedik buat muka sakit, budak Yam tu gelak je, die taw aku main2. So, after that aku dikejarkan ke hospital. Yo2 o je. Cuci luka, dapat ubat, then settle.

Esoknya, ayah pada budak tu dtg. Die cakap, die suruh anak die brek, tp budak tu g tekan minyak. Terbaiklah! Moto mak aku, Eh skuter mak aku ranap sbb masuk bawah kereta, kereta die rosak bumper. But then settle 0-0 ye pakcik. Yela aku pun xtaw sape yg slah, even aku yg cedera sbnarnya. Anak pakcik xde pape pun dalam kereta time tu. Trauma ke kau? Langgar orang. Hah!? Hah!? Skuter yg handle dah patah xleh guna langsung ngn kereta yg bumper je rosak. Camno ni? Ayah aku yg soft sgt setuju je, adik beradik katanya "org kampung". Aku pun yelah.....

Warning!! Warning!! Gambar Ngeri di Bawah. :P


P/s: kalau sakit ke cedera ke, korg kena take care dgn diri korg sendiri.. jgn harap kat org nak concern sgt pasal kite, yg menanggung tu diri sendiri, so sentiasa letakkan kesihatan tu sebagai keutamaan. :)

3 comments:

  1. org yg puji ko main rollerblade :PMarch 27, 2012 at 4:33 AM

    ingtkan nak tulis ada hikmah ke apeke kt p/s tu..hahhaa....ni mcm emosi je kak..hihi...ade hrpkan something ke dr org lain tp tak dpt smp thp yg ko nak? normal lah tu. aku accident seminggu senyap...haha...bgtau kat 2 org jer...fmly pun xtau...mmg kene take care diri sendiri. terasa hati tu biar kejap je. jgn lama smp dendam2...hihi..juz advice jer,..peace ^_^

    ReplyDelete
  2. org yg puji ko main rollerblade :PMarch 27, 2012 at 4:35 AM

    anyway, dah accident mcm ni rasa brutal x...hahha..u rock!!!! we r rockkk!!! maybe? hahhaa..

    ReplyDelete
  3. aku emosi dgn org yg xpenah nak concern ngn kesihatan diri sendiri je.. hahaha.. dah tua2 sakit sape susah.. diri sendiri jugak..

    ReplyDelete